dimarts, 10 de març del 2009

Bloc de notes i índex

Dels blocs de notes primer de tot ha calgut que ens registressim i creessim un compte de Gmail. Gràcies a aquest nou compte, podem penjar documents en línia, guardar-los, modificar-los i així com també compartir-los, afegir preferits, per disposar d'ells des de qualsevol ordinador...

De la part del programa Word, i concretament amb l'índex hem après a fer l'índex i numerar les pàgines de manera automàtica, és a dir, que no ho haguem de fer manualment. Per fer-ho primer de tot hem deixat una pàgina en blanc per tenir lloc per posar l'índex i això ho hem fet amb salto de pàgina. Aleshores hem fet líndex automàtic i ho hem fet a referencias, tabla de contenido. Per actualitzar sempre que sigui necessari l'índex ho farem amb el botó dret i actualizar toda la tabla. perquè les pàgines quedin numerades desde la segona pàgina ho farem dividint l'índex i el text amb dues seccions diferents i a més independents perquè no es modifiquin totes les pàgines. Així suprimim el número 1 de la primera pàgina i el de la segona posem que començi amb la 1 al formato del numero de pagina.

Finalment cal dir que de la primera part, jo no coneixia els documents compartits a través d'internet, però crec que serà molt útil especialment per als treballs en grup, ja que moltes vegades ens costa posar-nos d'acord per trobar-nos. Gràcies a aquest programa podem estar treballant més d'un a trevés de la xarxa.
De la part de l'índex crec que m'anirà molt bé perquè sempre em costa molt fer-lo. Perdo molt de temps numerant les pàgines i d'aquesta manera queden numerades de manera automàtica, així que no les hauré de numerar manualment i menys tantes vegades.

dijous, 5 de març del 2009

Audacity

L'audacity és un programa que serveix per a gravar i retocar sons. Per treballar amb l'audacity ho hem fet amb dues parts.
Durant la primera sessió hem gravat frases, i per parelles, els dos membres n'hem gravat una cadascú. Hem unit les dues veus sense que quedin espais blancs al mig. Aleshores ho hem gravat des de "fitxer, exportar com a WAV" i triem la carpeta on ho volem desar i que voldrem recuperar més tard. Al blink també hi penjem les gravacions.
En la segona part des de "projecte, importar audio" agafem la cançó amb la que voldrem treballar. Aleshores escollim el tros de cançó que utilitzarem per afegir-hi les dues frases i l'acotarem des de la barra d'eines i sel.leccionarem el punt inicial i final i baixarem el volum d'aquest segment de cançó. Un cop fet això importem les frases i les col.loquem al punt exacte on volem que se sentin. en cas que ens sobri un tros de cançó la podrem tallar i clicar sobre "fàdding final" perquè no quedi la cançó com tallada.
L'audacity és un programa per a mi una mica complicat d'utilitzar tot i que si tens clares les funcions del prgrama i els passos que cal seguir es fa més fàcil la seva utilització. Ha estat mol divertit poder experimentar amb els sons, ja que hi han hagut algunes opcions del so que jo desconeixia.