dimarts, 11 d’agost del 2009

La informació a la xarxa, el copiar/enganxar i el guiatge dels treballs

Les ultimes sessions les vem estar dedicant a un treball en grup. Cada grup tenia una temàtica concreta per elaborar el treball. D'aquesta manera, el meu grup haviem de treballar tot allò relacionat amb la informació que cerquem a la xarxa, el fet de copiar i enganxar i també el fet de guiar els treballs.
Concretamen en el nostre treball el trobem dividit en uns punts els quals desenvolupem. El primer punt són unes qüestions que ens vam plantejar el nostre grup i que vam resoldre un cop trobada la informació que necessitàvem.
El segon punt fa referència a la Wikipèdia i és el més complex del treball. Explica com funciona aquesta web, d'on prové la informació que hi ha penjada, les característiques, la Wikipèdia com un sistema socio-tècnic en el qual intervenen activitats humanes, institucions i dispositius tecnològics no humans; els cinc pilars com a objectius o normes de la Wikipèdia, l'estructura social de la Wikipèdia com a sistema obert, tots aquells participants que col.laboren en aquesta web i finalment un glosssari en el que hi consten una sèrie de paraules que cal conèixer perquè ens ajudin a entendre millor tot allò que fa referència a la Wikipèdia.
Per acabar, el penúltim punt són les aplicacions didàctiques de la Wikipèdia, on es plantejen una sèrie d'activitats per a poder portar a terme amb els alumnes.
Finalment hi trobem les conclusions del treball com a grup.
Personalment, penso que ha estat un treball molt interessant donat que hi havia molts conceptes que desconeixia i que ara ja en tinc més coneixement. Tot i que especialment la part de la Wikipèdia ha estat la més complicada d'entendre, ha estat molt interessant ja que ara conec d'on prové la informació, les característiques... a més per a fer més senzilla la comprensió de la informació ens ha estat molt útil realitzar el glossari, així ja coneixiem el significat de les paraules.
A part d'això el tema que ens ha tocat era molt interessant de tractar, pel meu gust més que d'altres, i per això s'ha fet més amena la realitxació del treball. A part d'això també cal dir que he utilitzat els documents compartits per tractar la informació i m'ha set molt útil.
Finalment cal dir que la presentació del nostre treball potser va ser una mica aburrida, però penso que no hi havia més alternativa, ja que el treball era complicat d'entendre i teníem molt poc temps per explicar-ho tot.

dilluns, 10 d’agost del 2009

Últimes sessions

Durant les útimes sessions hem estat exposant els treballs en grup que hem realitzat en sessions anteriors. En la nostra exposició el tema és el de la informació en la xarxa, copiar i enganxar i el guiatge dels treballs. La veritat és que hi ha hagut exposicions més senzilles i d'altres més complicades, més amenes o d'altres menys distretes, però totes molt interessants. Els temes dels treballs eren molt actuals i la veritat és que valia la pena de coneixre'ls una mica tots. Hi havien moltes coses que no savia i que he anat aprenent al llarg de les exposicions.